MENY
SNACKS - APERITIVO
          
        Patatine al tartufo
              
              
                Trøffelchips
Truffle chips
45,-
                Mandorle tostate
              
              
                Ristede mandler
Rosted almonds
39,-
                Olive verdi
              
              
                Grønne oliven med stein
Green olives with pits
65,-
                Piatto di formaggi
              
              
                Ostetallerken 3 typer utvalgte oster. Serveres med focaccia
Cheese platter with 3 types of selected cheeses. Served with focaccia
189,-
                Salumi
              
              
                3 typer utvalgt spekemat. Serveres med focaccia
3 types of selected cured meats. Served with focaccia
189,-
                Focaccia
              
              
                Surdeigsfocaccia
Sourdough focaccia
69,-
                LUNSJ
          
        Barbabietola con burrata
              
              
                Saltbakte røde og gule beter, ristede pinjekjerner, burrata og basilikum med dressing av balsamico, honning og olivenolje
Salt-baked red and yellow beets, roasted pine nuts, burrata and basil with a dressing of balsamic, honey and olive oil.
255,-
                Pomodoro e ricotta bruschetta
              
              
                Pisket ricotta på grillet surdeigsbrød, marinerte tomater, basilikum og hvitløk
Whipped ricotta on grilled sourdough bread, marinated tomatoes and garlic
210,-
                Insalata di prosciutto crudo e carciofin
              
              
                Blandet salat med marinerte artisjokkhjerter, cherrytomater, parmesanflak, spekeskinke (24 måneder), pinjekjerner, citronette og focaccia
Mixed salad with marinated artichoke hearts, cherry tomatoes, parmesan flakes, cured ham (24 months), pine nuts, citronette, and focaccia
265,-
                Sesonges italienske suppe / Sesonal italian soup
              
              
                Serveres med focaccia
Served with focaccia
215,-
                Dagens pasta / Today´s pasta
              
              
                Din servitør vil fortelle deg mer om dagens pasta.
Your waiter will tell you more about today’s pasta.
225,-
                Salumi e formaggi (min 2 pers)
              
              
                Utvalgt italiensk spekemat og oster, pisket ricotta med sitron og grillede grønnsaker. Serveres med focaccia
Selected italian cured meats and cheeses, whipped ricotta with lemon and grilled vegetables. Served with focaccia
215,- per person
                ALLE VÅRE PIZZAER KAN OGSÅ BESTILLES SOM LUNSJ. SE EGEN PIZZAMENY.
              
              
              
            ANTIPASTI
          
        Barbabietola con burrata
              
              
                Saltbakte røde og gule beter, ristede pinjekjerner, burrata og basilikum med dressing av balsamico, honning og olivenolje
Salt-baked red and yellow beets, roasted pine nuts, burrata and basil with a dressing of balsamic, honey and olive oil
255,-
                Pomodoro e ricotta bruschetta
              
              
                Pisket ricotta på grillet surdeigsbrød, marinerte tomater og hvitløk
Whipped ricotta on grilled sourdough bread, marinated tomatoes and garlic
210,-
                Insalata di prosciutto crudo e carciofin
              
              
                Blandet salat med marinerte artisjokkhjerter, cherrytomater, parmesanflak, spekeskinke (24 måneder), pinjekjerner, citronette og focaccia
Mixed salad with marinated artichoke hearts, cherry tomatoes, parmesan flakes, cured ham (24 months), pine nuts, citronette, and focaccia
265,-
                Salumi e formaggi (minimum 2 pers)
              
              
                Utvalgt italiensk spekemat og oster, pisket ricotta med sitron og grillede grønnsaker. Serveres med focaccia
Selection of Italian cured meats and cheeses, served with whipped ricotta with lemon and grilled vegetables. Served with focaccia
215,- per person
                PIZZA ROSSO
          Alle pizzaer kan bestilles glutenfrie og til både lunsj og middag mot et tillegg på kr 30,-
        Margherita
              
              
                San Marzano-tomater, buffalo mozzarella og fersk basilikum
San Marzano tomatoes, mozzarella di bufala, and fresh basil
215,-
                Marinara
              
              
                San Marzano-tomater, hvitløk og oregano
San Marzano tomatoes, garlic and oregano
170,-
                Prosciutto Parma
              
              
                San Marzano-tomater, mozzarella, prosciutto di parma, grana padano og ruccola
San Marzano tomatoes, mozzarella, prosciutto di parma, grana padano, and rocket salad
265,-
                Diavola
              
              
                San Marzano-tomater, mozzarella og pikant salami
San Marzano tomatoes, mozzarella, and spicy salami
250,-
                Burratina
              
              
                San Marzano-tomater, burratina, cherrytomater, hvitløk, pesto og oregano
San Marzano tomatoes, burratina, cherry tomato, garlic, pesto, and oregano
245,-
                Calzone
              
              
                Tomatsaus, mozzarella og skinke. Kan serveres åpen og oppskåret.
Tomato sauce, mozzarella and ham. Can be served open and sliced.
235,-
                Ukens pizza / Pizza of the week
              
              
                Chef Francesco har laget en ekstra spesialitet for uken. Din servitør vil fortelle deg mer om det.
Chef Francesco has created an extra special for the week. Your waiter will tell you more about it.
                PIZZA BIANCA
          Alle pizzaer kan bestilles glutenfrie og til både lunsj og middag mot et tillegg på kr 30,-
        Tartufo
              
              
                Parmesan- og trøffelkrem, mozzarella, ruccola og tartufo
Parmesan and truffle cream, mozzarella, rocket salad, and tartufo
265,-
                Campana
              
              
                Parmesankrem, buffalo mozzarella, semitørket tomat, Prosciutto di parma og fersk basilikum
Parmesan cream, mozzarella di bufala, semi-dried tomato, prosciutto di parma, and fresh basil
265,-
                ’Nduja
              
              
                Parmesankrem, mozzarella, salami, ‘Nduja og rødløk
Parmesan cream, mozzarella, salami, ‘Nduja, and red onion
255,-
                Quattro Formaggi
              
              
                Grana padano-krem,  mozzarella, gorgonzola piccante, mascarpone & Nyr kremost, valnøtter og honning
Grana padano cream, mozzarella, gorgonzola piccante, mascarpone & Nyr cream cheese, walnuts, and honey
260,-
                Ukens pizza / Pizza of the week
              
              
                Chef Francesco har laget en ekstra spesialitet for uken. Din servitør vil fortelle deg mer om det.
Chef Francesco has created an extra special for the week. Your waiter will tell you more about it.
                PRIMI PIATTI
          
        Risotto San Massimo
              
              
                Bakt gresskar, brunet salviesmør, ristede gresskarfrø, og revet Parmigiano Reggiano
Roasted pumpkin, burned sage butter, toasted pumpkin seed and Parmigiano Reggiano
235,-
                Ziti pasta alla Genovese
              
              
                Napolitansk biffgryte med hvitvin og løk, servert med fersk ziti pasta og revet Parmigiano Reggiano
Napolitan white beef ragu, onion base, white wine and Parmigiano Reggiano
295,-
                Gigli pasta con funghi e tartufo
              
              
                Fersk pasta med variasjon av skogssopp, fersk trøffel og revet Parmigiano Reggiano
Fresh pasta with varieties of wild mushrooms and fresh truffle with Parmigiano Reggiano
265,-
                Side dish
              
              
                Blandet grønn salat
Mixed green salad
50,-
                TASTING MENU
          
        Crostone di baponata e stracciatella
              
              
                Siciliansk relish laget av aubergine med løk, selleri og tomater. Servert med fersk ost og basilikum på riset surdeigsbrød
Relish made of eggplant with onions, celery, tomatoes,  raisins and pine nuts. Served with stracciatella on toasted sourdough bread
                Linguine con ragú toscano e parmigiano
              
              
                Fersk pasta linguine med klassisk biff-ragú og revet Parmigiano Reggiano
Freshly made pasta linguine served with classic beef ragú and Parmigiano Reggiano
                Diplomatico
              
              
                Klassisk italiensk butterdeigbakst  med vaniljekrem og friske bringebær
Classic italian puff pastry with vanilla cream and fresh raspberries
                645,-
              
              
              
            SECONDI PIATTI
          
        Cacciucco
              
              
                Fisk- og skalldyrsgryte med tomatsaus, rødvin, løk, hvitløk og chili. Serveres med focaccia
Seafood stew with red wine, pomodoro, garlic, onion and chili. Served with focaccia
                Tagliata alla crudo con panzanella (Signaturrett)
              
              
                250 gr entrecôte av helstekt storfekam servert over en ruccola- og brødsalat med cherrytomater, rødløk, ristede pinjekjerner, grillet sitron og olivenolje
250 gr roasted entrecôte served on arugula bread salad with cherry tomatoes, roasted pine nuts, red onion, grilled lemon and olive oil
425,-
                Falorni bistecca alla Fiorentina
              
              
                Toscansk T-benstek med fersk spinat, hvitløk, grillet sitron og pannestekte poteter med timian
Tuscany T-bone steak with fresh spinach and garlic, grilled lemon, and pan fried potatoes with thyme
990,-(per kg)
                Tilbehør / Side dish
              
              
              
            Pannestekte poteter med timian
              
                Pan fried potatoes with thyme
50,-
                Blandet grønn salat
              
                Mixed green salad
50,-
                Sort trøffel – 8g tillegg til retten
              
                Black truffle – 8g addition to the dish
250,-
                DOLCE
          
        Tiramisù
              
              
                Fingerkjeks, kaffe, mascarponekrem, dessertvin og kakaopulver
Ladyfingers biscuits, coffee, mascarpone cream, dessert wine and cocoa powder
135,-
                Diplomatico
              
              
                Klassisk italiensk butterdeigbakst med vaniljekrem og friske bringebær
Classic iItalian puff pastry with vanilla cream and fresh raspberries
145,-
                Paradis gelato
              
              
                Velg mellom pistasjiskrem, vaniljeiskrem og mørk sjokoladeiskrem
Choose between pistache ice cream, vanilla ice cream and dark chocolate ice cream
95,- per kule/scoop
                Paradis sorbetto
              
              
                Velg mellom jordbærsorbet og pasjonsfruktsorbet
Choose between strawberry sorbet and passionfruit sorbet
95,- per kule/scoop
                Piatto di formaggi
              
              
                Dagens ostetallerken med fire typer oster, marmelade, honning og grissini
Cheese platter of the day with four types of cheese, marmelade, honey, and grissini
245,-
                SELSKAPSMENYER
          Selskapsmenyer må forhåndsbestilles
        Menù della trattoria
          845,- per person
        Crostone di caponata stracciatella
              
              
                Siciliansk relish laget av aubergine med løk, selleri, tomater, rosiner og pinjekjerner. Servert med fersk ost og basilikum på riset surdeigsbrød
Sicilian relish made of eggplant with onions, celery, tomatoes, raisins and pine nuts. Served with stracciatella on toasted sourdough bread
                Tagliata alla crudo con panzanella (signature dish)
              
              
                250 gr entrecôte av helstekt storfekam servert over en ruccola- og brødsalat med cherrytomater, rødløk, ristede pinjekjerner, grillet sitron og olivenolje
250 gr roasted entrecôte served on arugula bread salad with cherry tomatoes, roasted pine nuts, red onion, grilled lemon and olive oil
                Cannolo
              
              
                Sicilianskt bakverk fylt med kremet ricotta med en hint av appelsin
Sicilian pastry filled with creamy ricotta and a hint of orange zest
                Traktekaffe eller te samlet 48,- per person
              
                Brewed Coffee or Tea together 48,- pp
                Menù Crudo
          675,- per person
        Barbabietola con burrata
              
              
                Saltbakte røde og gule beter, ristede pinjekjerner, burrata og basilikum med dressing av balsamico, honning og olivenolje
Salt-baked red and yellow beets, roasted pine nuts, burrata and basil with a dressing of balsamic, honey and olive oil
                Pizza sharing style
              
              
                Stort utvalg av nystekte pizzaer, servert i slicer for deling. En fantastisk mulighet til å smake på noen av de beste pizzaene fra menyen til Trattoria Crudo.
Wide range of new baked pizza served sliced for sharing. Outstanding chance to try out some of Trattoria Crudos best pizza on the menus.
                Tiramisù
              
              
                Fingerkjeks, kaffe, mascarponekrem, dessertvin og kakaopulver
Lady fingers biscuits, coffee, mascarpone cream, desert wine and cocoa powder
                Traktekaffe eller te samlet 48,- per person
              
                Brewed Coffee or Tea together 48,- pp
                Tasting menu
          645,- per person
        Crostone di caponata stracciatella
              
              
                Siciliansk relish laget av aubergine med løk, selleri, tomater, rosiner og pinjekjerner. Servert med fersk ost og basilikum på riset surdeigsbrød
Sicilian relish made of eggplant with onions, celery, tomatoes, raisins and pine nuts. Served with stracciatella on toasted sourdough bread
                Linguine con ragú toscano e parmigiano
              
              
                Fersk pasta linguine med klassisk biff-ragú og revet Parmigiano Reggiano
Freshly made pasta linguine served with classic beef ragú and Parmigiano Reggiano
                Diplomatico
              
              
                Klassisk italiensk butterdeigbakst med vaniljekrem og friske bringebær
Classic italian puff pastry with vanilla cream and fresh raspberries
                Traktekaffe eller te samlet 48,- per person
              
                Brewed Coffee or Tea together 48,- pp